Belangrijke beslissingen - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Bas Everts - WaarBenJij.nu Belangrijke beslissingen - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Bas Everts - WaarBenJij.nu

Belangrijke beslissingen

Door: avonturenvanbas

Blijf op de hoogte en volg Bas

21 November 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hey iedereen,

Hoe is het ermee? Met mij gaat het top! Vergeef me voor de mogelijke typfouten, het kost me meer moeite op dit moment om Nederlands te typen en denken dan Engels... 2 weken sinds mijn laatste verslag, dus ik zal maar weer eens het nodige gaan typen. 2 weken geleden, zoals jullie weten, was mijn vader hier! Het was super! Zo blij om hem weer te zien en we hebben zoveel lol gehad! De eerste dag heb ik hem het hier laten zien, hoe ik leef hoe de campus voor een gedeelte eruit ziet etc., s'avonds heerlijk uit eten geweest bij een Italiaan. We hebben zelf de ober zover gekregen om mij wijn te geven! Daarna heerlijk terug naar z'n hotel om daar een aantal biertjes te drinken en bij te praten. Kon het me niet beter voorstellen! De tweede dag zijn we naar de Mall geweest om wat extra winter spulletjes te halen, blijkt toch wel handig te zijn, en wat andere leuke/noodzakelijke dingen. Blijft fijn om verwend te worden! Daarnaast is het nu de periode om naar huizen voor volgend jaar te gaan kijken, ik heb altijd gezegd dat dit avontuur voor 1 jaar is, maar als het me goed bevalt en de studie gaat goed ik er over na zal denken om langer te blijven. Ik heb nog niets besloten, maar er is wel een grote kans dat ik hier de komende 3 jaar, na dit jaar, zal blijven om mijn diploma te halen. We waren dus met mijn (toekomstige) roommates van volgend jaar naar een huis gaan kijken wat ons het meest aansprak, daarna al het papier werk gekregen en voor het grootste gedeelte vast gelegd dat we daar volgend jaar gaan leven. Het is nu zover dat het huis vast ligt en dat ik een plek heb om te wonen als ik blijf. We zijn daarna naar het international center geweest om te praten met de mevrouw die me geholpen heeft hier te komen en die over langer verblijf gaat. Die vertelde me dat het vrij eenvoudig is voor mij om langer te blijven en heeft me een paar goede tips meegegeven om het goedkoper voor me te maken. Dat werkt natuurlijk altijd mee! S'avonds zijn ik, me vader, Joshua en Sequoyah uit eten geweest bij een bar/restaurant die de beste spare ribs verkopen in de stad. Het waren de beste die ik in een lange tijd heb gegeten! Daarna weer terug naar het hotel gegaan om met z'n vieren wat biertjes te drinken en gezellig te kletsen. Ik en pappa hadden een afspraak gemaakt met mijn adviseur die mij begeleid om alle juiste vakken te kiezen en me tips te geven met wat te doen en wat niet te doen. Na een uur hadden we mijn volledige toekomst op tafel liggen hoe het er mogelijk uit zo komen te zien de komende drie jaar als ik zo door ga. Heb er maar een woord voor: GEWELDIG! Ik moet een semester in het buitenland studeren, het telt niet dat ik international student ben, maar ik mag niet naar Nederland terug komen. Maar de opties zijn geweldig, letterlijk de hele wereld is een optie. Rome, Sydney, India, Japan, Ghana, Jamaica enzovoort. Prachtig! Daarnaast heb ik mijn (tweevoudige) major vast gesteld. International Business en waarschijnlijk accounting; als minor heb ik Chinees! Ja ja ik ga Chinees spreken, word een stuk gemakkelijker Chinees bestellen in de toekomst haha! Elke student moet een andere taal leren als je international business studeert, behalve internationale studenten! Dus ik doe het omdat het me super leuk lijkt! Kwam wel gelijk bij dat ik een paar maanden in China of Taiwan moet gaan studeren in mijn derde of vierde jaar! Heb er geen woorden meer voor. Na dat gesprek heb ik pappa gedag gezegd op het vliegveld met de gedachte dat ik ,een groot gedeelte, van de familie in 40 dagen zie (vanaf vandaag gerekend)! Dat waren de dagen met me vader, daarna is het eigenlijk heel rustig geweest. Veel plezier gehad en rustig aan gedaan. Dit weekend zal ik nog even toelichten... Het was waanzinnig! Ik ben met 2 vrienden van Australie naar een football wedstrijd geweest in het grootste stadion van Amerika. 115.000 mensen waren daar! Je weet niet wat je ziet. Zoveel mensen, zoveel geluid. Prachtig. Ik heb voor de rest niet heel veel meegemaakt behalve een paar feestjes en veel gezelligheid. Dit weekend wordt mijn eerste vakantie, thanksgiving. Ik ga met mijn roommate naar zijn huis om daar natuurlijk lekker kalkoen te eten! Kijk erna uit! Ik zal jullie natuurlijk alles vertellen hoe het was. Voor de rest heb ik niets te melden. Behalve natuurlijk GEFELICITEERD BROERTJE EN ZUSJE VAN ME! Jullie mogen nu legaal drinken en ik niet... Wat is het toch een prachtige wereld! Geniet ervan en we skypen later vandaag, moet nu toch maar eens naar bed gaan. Naar de andere lezers, een goedemorgen en ik spreek jullie snel weer. Jullie weten me wel te vinden!

• 21 November 2011 - 14:57

Oma Frederiek:

Lieve Bas, Wat een belevenissen allemaal. Geniet er van jongen ! Jij ook gefeliciteerd met je zus en broer. Het lijkt er op dat je jaloers bent op hun "mogen drinken". Wees wijs, houd je hoofd koel "Als de drank is in de man. is de wijsheid in de kan "! Ik denk dat jij wijs genoeg bent om je grenzen te kennen. Liefs van oman Frederiek.

• 21 November 2011 - 18:24

Annemiek Peter Luuk:

Hai Bas
    Wat een nieuws nog een paar jaartjes er aan vast plakken en wat fijn dat je pa je is komen bezoeken en dat jullie een fijne tijd samen hebben gahad.Die spare ribs zagen er inderdaaad goed uit op de foto..
    Bas tot gauw houd het goed en have fun..

• 21 November 2011 - 21:57

Pp:

Hi zoon, lijkt idd een deja-vu zoals je het hebt opgeschreven. Wat absoluut top daar met jou, in je eigen nieuwe wereldje. We kijken met z'n allen uit naar 31 dec!!
    Succes komende dagen en alvast een great thanksgiving.
    Best for J&S, kuz pp

• 23 November 2011 - 18:26

Mama:

Hé vriend van me,
    Leuk om je verslag te lezen!!! Ik ben stiekum wel erg trots op je, ook al moet ik wennen aan het feit dat je langer blijft??!!! Maar je enthousiasme is aanstekelijk!!! Geniet van Thanksgiving en zie je snel op skype. lvy XXX

• 23 November 2011 - 19:08

16jarig Zusje :

Basjee,
    Hele late reactie,wist niet dat je nieuw verslag had geschreven!
    Maar wat je hier allemaal hebt geschreven heb je al verteld met een bigdmile op Facebook! Ben trots op je grote broer!!
    Kijk erg naar 31dec uit!!! Super veel zin in, 'isn't it' :p hihi.
    Dikke kus.

• 25 November 2011 - 18:12

Michiel:

Hi Bas,

Good to hear from you. I can see you've got plenty of time writing us these episodes of Bas on the highway. I'm sorry to notice you're planning a longer stay. Maybe I should mail your counselor.
    It seems that booze is a major topic. So what are your top priorities: drinking, studie, sex, sports, culture, food (or a combination).
    Well, since you're far away everything is quite calm here in the village. Even the party of the twins wasn't disturbed this time. Bob took his own brand of beer and provided us with the regular discount beer. No wonder he smiled ear to ear the whole evening. Your sister was quite lazy. She lied on the floor most of the party. She obviously can't stand the white wine yet. She still has to practice a lot. I have to end this message, because I'm about to see the blue stars, a famous former band. Mail you maybe later. Thanks anyway for your experiences so far.
    Have fun and keep moving.